x
Weboldalunk használatával jóváhagyja a Cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.
Termékek Menü
Jelenleg itt jársz: > >

Újszülött babám van

Üdvözöllek!

Ha itt jársz, az azt jelenti, hogy nemrég megszületett a kisbabád, először is engedd meg, hogy gratuláljak!   smiley 

Túl vagytok az egyik legnagyobb megpróbáltatáson, de a nagy öröm mellett biztosan még rengeteg kérdés jár a fejedben - ne aggódj, ez minden anyukával így van. Az itt összegyűjtött anyagokkal erre próbálok Neked segítséget nyújtani, hogy ne az izgalommal, hanem csak azzal foglalkozz most, ami a legfontosabb: az kisbabáddal!   smiley

Látogass vissza többször is, folyamatosan, hiszen itt megtalálod a leghasznosabb cikkeket, videókat, tudásanyagokat egy helyen, amit újdonsült anyukaként tudnod kell.

Ha még csak nemsokára fog érkezni a pici, ajánlom a kismamáknak szóló blogunkat, ahol kifejezetten a szülés előtt álló anyáknak szóló cikkeket, anyagokat találod   wink Jó böngészést!

2017-11-08 14:01:08

Ne felejtsd el rendszeresen elvinni a védőnőhöz a kisbabád! Készítettünk Neked egy általános ellenőrző lapot, amit akár ki is nyomtathatsz, vagy csak ments le a gépedre, hogy később is megnézhesd :) (Mobilról kattints hosszan a képre, majd a mentésre, gépről pedig jobb klikkel mentheted el :))

Természetesen ezek tájékoztató jellegűek, ha Neked más időszakokat ajánlott a védőnő, azt vedd figyelembe :) 

 

2017-11-03 14:13:57

Tévhit, hogy a várandósság alatt a hormonok védőhatásának köszönhetően nem alakulhat ki depresszió. A szülést követő napokban pedig a magyar nők 70-80 százaléka küzd szomorúsággal, 15 százalékuknál pedig a levertség depresszióvá alakul át. Tudatos családtervezéssel a depresszió kivédhető lehetne.

2017-11-03 14:12:05

Magyar és nemzetközi szakmai szervezetek (WHO, AAP, MGYT) ajánlásai szerint a csecsemők optimális táplálásának módja a 6 hónapig tartó kizárólagos szoptatás, amely 6 hónapos kor után folytatódjék a hozzátáplálás megkezdése mellett a gyermek 1-2 éves koráig, vagy amíg azt a anya és gyermeke is igényli.

2017-11-03 14:09:35

Újra és újra felmerül a kérdés: fontosak-e a védőoltások? Miért van az, hogy Magyarországon sokkal több oltás kötelező, mint a környező nyugat-európai országokban és az Egyesült Államokban? Tényleg csakis így előzhetők meg bizonyos betegségek? Szakértő segítségével ennek jártunk utána.

2017-11-03 14:07:40

Legfontosabb kérdések és válaszok a térítésmentesen igényelhető méhnyakrák elleni védőoltással kapcsolatban

2017-11-03 13:59:04

Az elmúlt években divatba jöttek a mágnesek. Különböző méretű és színű hűtőmágnesek kerültek a boltokba, mágneses építőjátékokért könyörögtek a csemeték, és mágneses játékokat kaptak a zsúrokban, bulikban - bohócoktól, doktor néniktől és a barátnőktől is.

2017-11-03 13:48:48

Az égés a kisebb bibiktől a komoly sérülésekig előfordulhat a gyermekek életében, és egyike a legveszélyesebb baleseteknek. Ezért jobban tesszük, ha igyekszünk megelőzni a bajt.

2017-11-03 13:46:12

A gyerekek kópék. Ki kisebb, ki nagyobb mértékben, de korukból adódóan mindannyiukat felfedezésre készteti az egyre inkább kitáruló világ. Mindent megnéznek közelebbről, hogy kipróbálják,  megmásszák, meghuzigálják, vagy, hogy bekapják. Nekünk, őket körülvevő felnőtteknek ezért mindenre fel kell készülnünk az utazások és a fürdőzések alkalmával is.

2017-11-03 13:44:03

A gyermekek elesnek és leesnek, becsípik és elvágják, belenyúlnak és beütik, lenyelik és megégetik magukat. A „gyógypuszi” szerencsére a legtöbbször elég a sérülések kezelése. De nézzük meg, hogy mire kell figyelni, hogy elkerüljük a nagyobb bajt.

 
2017-10-30 15:11:10

A Magyar Védőnői Szolgálat szervezeti felépítése, feladata sokat változott az elmúlt 100 évben, de küldetése: az általa gondozott családok, különösen a nők, az anyák, a csecsemők, a gyermekek, a fiatalok egészségének védelme, megőrzése, fejlesztése nem változott.